برگ چای که اساس این نوشیدنی آشنا ر اتشکیل می دهد ، از بوته های همیشه سبز به دست می آید که به طور وسیعی در هندوستان و چین و سیلان و شماری کشورهای دیگر کشت و رشد می یابند . پس از چیده شدن ، برگ چای را پلاسیده می کنند و چنین کاری باعث تغییراتی شیمیایی نیز در برگ می گردد . از جمله کافئین و اسیدهای آمینه ی آن افزایش می یابد .

برگ چای

برگ چای

برگ چای که اساس این نوشیدنی آشنا ر اتشکیل می دهد ، از بوته های همیشه سبز به دست می آید که به طور وسیعی در هندوستان و چین و سیلان و شماری کشورهای دیگر کشت و رشد می یابند . بوته های چای را با هرس دائم کوتاه نگه می دارند و فقط دو تا از جوانترین برگ زیر شاخه و برگ غنچه دار و باز نشده ی آن را برای چایی با کیفیت عالی می چینند . برگ چای تازه دارای شماری از مواد قابل حل در آب می باشد که شامل فنل ها نیز هست که 30% وزن خشک برگ چای را تشکیل می دهد ، اسیدهای آمینه 4% و کافئین 4% و مقدار بسیار کمی از قندها را نیز داراست . برگ چای مواد غیر قابل حل نیز به صورت مواد فیبری مانند سلولز ، پروتئین ها و پکتین ها و مقدار بسیار کمی حدود 0/01 درصد روغن های ضروری دارد که دارای شمار زیادی از مواد فرار هستند که به طعم و بوی چای ، خصوصیات ویژه ای می بخشند . چای همچنین دارای مقادیر کمی از مواد و عناصر معدنی فلورین و منگنز می باشد و منبعی سودمند از این عناصر است .

اطلاعات بیشتر درباره برگ چای

پس از چیده شدن ، برگ چای را پلاسیده می کنند و چنین کاری باعث تغییراتی شیمیایی نیز در برگ می گردد . از جمله کافئین و اسیدهای آمینه ی آن افزایش می یابد . برگ چای که نیمه خشک شده است را از بین غلتک هایی می گذرانند (ماشین مالش) و این عمل باعث آزادشدن آنزیم هایی در آن می شود که بیشتر « فنلاز» می باشد ، و مسئول به اصطلاح تخمیر چای است که متعاقب مالش صورت می گیرد . بهترین تخمیر چای در 25 درجه سانتی گراد انجام می گیرد که فعالیت آنزیم در چنین درجه ای به حداقل می رسد . برگ چای مالش داده شده را بر روی سطحی در لایه های پهن می کنند و در حضور اکسیژن هوا فنلاز اکسیداسیون مقداری از پلی فنل را کاتالیزه می نمایند و به کوینون ها تبدیل نموده که آن هم پس از آن واکنش نشان می دهد و ترکیبی از رنگ را به وجود می آورد . به خصوص رنگ قهوه ای روشن را که معمولا به عنوان تئاروبی گین شناخته شده است . تئاروبی گین ، بیشتر رنگ و قابلیت قابض بودن را به چای عرضه می دارد و همچنین به چای کمی اسیدیته و قوام در دم کردن می بخشد . ماهیت دقیق تغییرات شیمیایی که در تخمیر صورت می گیرد بسیار پیچیده می باشد و تا حد زیادی ناشناخته مانده است .

پس از تخمیر برگ ها را در ماشین خشک کن یا کوره در حرارتی که آنزیم ها را کاملا از فعالیت باز دارد خشک می نمایند و عمل خشک کردن، قندهای چای را کاراملیزه می کند و رطوبت آن را به 3% می رساند .

 

منبع مطلب برگ چای : سایت آسان طب

http://asanteb.com/


๑۩۞۩๑ گالری عکسفا ๑۩۞۩๑ تخمیر ,مواد , برگ ,دارای ,آنزیم ,گیرد ,اسیدهای آمینه ,تغییراتی شیمیایی ,جمله کافئین ,باعث تغییراتی ,مقدار بسیار ,باعث تغییراتی شیمیایی منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

اجناس فوق العاده میلاد روید فروش ارزان جزوات و دی وی دی های آموزشی rtedusi arianaup Netz همیاران سلامت و تندرستی